Drobné vločky z amarantu v biokvalitě s lehce oříškovou chutí. Oceníte rychlou a snadnou přípravu. Má široké využití v kuchyni. Vhodné především na přípravu kaše pro jejich vysokou lepivost. Přirozeně bezlepkové. Tipy a recepty na použití: - Kaše - vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem - Krémové polévky - do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte, s množstvím opatrně - Pečivo - při přípravě chleba, lívanců, sušenek nebo dalamánků nahraďte... Celý popis

Koupit za 46 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

Drobné vločky z amarantu v biokvalitě s lehce oříškovou chutí. Oceníte rychlou a snadnou přípravu. Má široké využití v kuchyni. Vhodné především na přípravu kaše pro jejich vysokou lepivost. Přirozeně bezlepkové.

Tipy a recepty na použití:

- Kaše - vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem

- Krémové polévky - do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte, s množstvím opatrně

- Pečivo - při přípravě chleba, lívanců, sušenek nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami

- Smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného

- Placičky, burgery, sekaná - vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo restovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě

- Pomazánky - lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu nebo tempeh

- Nepečené cukroví - rozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocem, kokosovým olejem a sirupem, můžete přidat semínka, oříšky, sušený kokos, karobový prášek nebo skořici; vytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamu

- Plněné zelné listy 

Amarant se řadí k pseudoobilovinám, což znamená, že mezi obilní trávy nepatří, ale v kuchyni se využívá úplně stejně. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v potravinářství, stejně jako listy. Někdy se ale používá i jako krmivo v zemědělství. Z mouky se připravuje hlavně pečivo a těstoviny pro celiaky. Amarantová mouka chuťově obohacuje nejen pečivo, ale například i kakao.

Rostlina, ze které amarant pochází, se nazývá laskavec. Ve Střední Americe byl Aztéky a Inky pěstován již 4000 let před naším letopočtem. Dnes se amarant převážně pěstuje v tropickém pásu, kde se zrno sklízí až třikrát ročně. Jedno zrnko má velmi malé rozměry i váhu.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení:
Vločky amarantové*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování:
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %.

Legislativní zařazení:
Mlýnský obilný výrobek - vločky.

Země původu:
Bolívie

Certifikace:
CZ-BIO-001

BIO:
Ano

Příprava / určení:
Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 3 minuty odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Country Life
Hmotnost 250 g
Bio ano